Tokai Forum - a subsidiary of TokaiRegistry.com Forum Index
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tokai TJ65E (Gibson J-160E copy) hum problem

 
Post new topic   Reply to topic    Tokai Forum - a subsidiary of TokaiRegistry.com Forum Index -> Tokai Guitars
View previous topic :: View next topic  
Author Message
beatcomber
Plucker


Joined: 11 Apr 2004
Posts: 2
Location: San Francisco

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 1:37 pm    Post subject: Tokai TJ65E (Gibson J-160E copy) hum problem Reply with quote

Hi - I am a new Tokai owner, and just acquired a TJ65E on eBay. (The TJ65E is a copy of a Gibson J-160E - a dreadnaught with a P90-style PU mounted on the top.)

Unfortunately, the guitar has a pretty bad hum when amplified. I brought it to a tech who was unable to fix the problem. (There is nothing metal touching the strings, such as a metal tailpiece, to ground the strings.) His recommendation was to drill a hole in the bridge and run a wire up to the top and along the strings. That's too intrusive, so I'm looking for other solutions.

Has anyone else had this problem with TJ65Es or similar acoustic/electrics?

I've sent an email directly to Tokai asking for a replacement PU, but I'm not expecting a positive response. We'll see...

Thanks for any and all help you can offer.
Back to top
View user's profile Send private message
beerslinger
Guitar God


Joined: 06 Sep 2001
Posts: 106
Location: Canada

PostPosted: Mon Apr 12, 2004 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

I have the same guitar with the same hum.It also developed a crack between the p/u and the sound hole. Other than that the guitar is great. Sounds great acoustically and plays like a dream.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
beatcomber
Plucker


Joined: 11 Apr 2004
Posts: 2
Location: San Francisco

PostPosted: Wed Apr 14, 2004 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry to hear about the damage to your guitar. So, you have the same hum problem? Since I just bought it new (from a dealer off eBay), Tokai is sending me a replacement PU, to see if that'll fix the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Tokai Forum - a subsidiary of TokaiRegistry.com Forum Index -> Tokai Guitars All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group